Jou academie

Bij JoU weten we bíjna alles over jongeren. Onze kennis en expertise delen we graag via de JoU Academie. We trainen jongeren, ouders, buurtbewoners, vrijwilligers, professionals en onze medewerkers op verschillende thema’s. Ook denken we graag mee met beleidsmakers, politiek, partners, opvoeders en kenniscentra over wat jongeren in Utrecht beweegt. We blijven leren en houden elkaar scherp. Neem voor specifieke vragen of verzoeken gerust contact met ons op!

Ben jij of ken jij een jongere in de middelbare schoolleeftijd die last heeft van stress, sombere gedachten, eenzaamheid of andere vragen heeft zoals over zelfbeeld ? Meld je aan voor onze BuKoJoU (Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern) of BONO (Binnenstad, Noordoost, Oost) groepen.

Voel je je regelmatig somber of verdrietig omdat je je vaak alleen voelt? Je bent niet de enige! Helaas kan niemand in je hoofd kijken of raden dat jij hulp nodig hebt. Meld je aan bij JoinUs. Ontmoet in een kleine, veilige sfeer, andere jongeren van dezelfde leeftijd in Utrecht.

Bij het project Young Leaders krijgen jongeren de mogelijkheid om hun leiderschap te ontwikkelen om zich in te zetten voor andere jeugd of initiatieven in de buurt. Het is een training waarin jongeren hun competenties en kwaliteiten leren kennen en die in te zetten om iets te betekenen voor hun omgeving.

Wat kom je als jongere tegen als je vaker op straat bent? Kun je je mannetje staan en wat is je rol in een groep? Wil je meer weten over terecht komen in de criminaliteit? We gaan hierover in gesprek en we gaan op bezoek in de gevangenis en praten met een ex-gedetineerde.

Een workshop over de online leefwereld van jongeren. Wat is hot en not? Waar moet je als jongere op letten? Welke taak hebben wij als professionals, als volwassenen richting jongeren in ontwikkeling van de online leefwereld en de invloed daarvan op de offline leefwereld?

Met welke visie voeden we in Utrecht op, hoe pas je die toe bij jongeren en hoe ga je om met conflicten? Een workshop over de 4 Vreedzame pijlers, het benutten van de kracht van jongeren en mediatie om jongeren tot democratische burgers in onze samenleving op te laten groeien.

Jongerenwerk is werken met jongeren, maar hoe doen we dat? En waar? Wát doen we dan? En werkt het? Deze workshop geeft een inkijkje in het jongerenwerk. Deze workshop is voor iedereen die meer wil weten over jongerenwerk(ers) in Utrecht

In de GYM werken we met meiden, niet aan de buikspieren maar wel aan onze mentale conditie! Dat doen we door samen te werken aan thema’s die voor meiden belangrijk zijn: jezelf (leren) kennen, zelfvertrouwen, je omgeving, zelfbeeld, wensen & grenzen en social media gebruik.
Dit programma is voor meiden van 14+ jaar

JA, FIJN ALS JOU MIJ BELT

JOU WERKT SAMEN