Stafmedewerker Jongerenwerk

Stafmedewerker Jongerenwerk

Jongerenwerk Utrecht (JoU) is er voor alle jongeren tussen 12 en 23 jaar, vooral als ze een steuntje in de rug nodig hebben. We kennen de leefwereld(en) van jongeren door en door en zijn waar zij zijn: op straat, op school, thuis, in buurthuizen én online. Zo hebben we goed zicht op hun behoeften, obstakels en mogelijkheden. Onze 80 jongerenwerkers leggen actief contact, stimuleren jongeren in hun ontwikkeling en moedigen hen aan om hun tijd op een positieve manier te besteden.

Je werkplek is binnen het staf-team van JoU. Je speelt een essentiële rol in de ontwikkeling van JoU in de stad en de wijken. Je houdt je bezig met de beleidsontwikkeling- en uitvoering, met de nadruk op planning & control en organisatieprocessen. Denk hierbij aan subsidieaanvragen, kwaliteitstoetsing, ondersteuning van project- en werkgroepen, het opstellen van plannen, voortgangs- en beslisdocumenten en het monitoren van (beleids)afspraken.

Je inventariseert en analyseert trends, actuele vraagstukken en innovatiekansen die van belang zijn voor JoU. Je adviseert over de vertaling hiervan naar projecten die de organisatie een stap verder brengen, zodat we nog beter in staat zijn jongeren te bereiken en voor hen het verschil te maken. Je helpt je collega’s bij een planmatige aanpak, inclusief succes- en risicofactoren, begroting en evaluatie. Je denkt mee over een efficiënte en probleemloze bedrijfsvoering en schakelt hiervoor met het bedrijfsbureau.

Je hebt een betrokken houding, werkt goed samen met je collega’s en partners in de stad en weet verbindingen te leggen tussen het beleid en de uitvoering in de praktijk.

Wat verwacht JoU van jou?

Je:

  • hebt kennis van en inzicht in projectmatig werken
  • hebt inzicht in veranderingsprocessen.
  • hebt een voelspriet voor (Utrechtse) actualiteiten die relevant zijn voor onze strategie
  • hebt een HBO of WO werk- en denkniveau, bij voorkeur een opleiding en werkervaring met organisatie- en bedrijfsvoering
  • maakt makkelijk contact, stapt erop af en ‘levelt’
  • werkt zorgvuldig, zet lijnen uit, plant je werk goed en komt afspraken na
  • bent geduldig en stressbestendig
  • bent communicatief sterk
  • vindt het leuk om samen te werken
  • hebt affiniteit met het sociaal domein en jeugdwerk.

Wat mag je van JoU verwachten?
Je krijgt een afwisselende baan waarbij veel ruimte is voor jouw inbreng. Je hebt een duidelijke positie binnen de organisatie zodat je prettig kunt werken met onze collega’s. Je werkt op een hotspot in Utrecht, bijna onder de Dom, bent regelmatig op locatie én kunt deels thuis werken.

Arbeidsvoorwaarden
De arbeidsvoorwaarden worden geregeld conform de Cao Sociaal Werk, het pensioenfonds PFZW en aanvullende regelingen van JoU. Salaris in schaal 10, afhankelijk van werkervaring. Deze functie is in eerste instantie tijdelijk voor de duur van 8 maanden met de intentie tot een vaste arbeidsovereenkomst bij gebleken geschiktheid en voldoende financiële middelen.

Meer info over de organisatie JoU vind je op www.jou-utrecht.nl

Heb je  vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Nienke Kuyvenhoven, nienke.kuyvenhoven@jou-utrecht.nl, 06-43066584, directeur van JoU.

Solliciteren?
Mail je brief en cv naar info@jou-utrecht.nl vóór 1 juni 2023.