Ervaren vormgever (20-32 uur)

Ervaren vormgever (20-32 uur)

per 1 maart 2023

Begrijp jij als geen ander hoe de leefwerelden van jongeren in elkaar zitten?
En weet jij hoe je online met hen moet communiceren? Welkom bij JoU!

Jongerenwerk Utrecht (JoU) is er voor alle jongeren tussen 12 en 23 jaar, vooral als ze een steuntje in de rug nodig hebben. We kennen de leefwereld(en) van jongeren door en door en zijn waar zij zijn: op straat, op school, thuis, in onze buurthuizen én natuurlijk online. We stimuleren Utrechtse jongeren in hun ontwikkeling en moedigen hen aan om hun tijd op een positieve manier te besteden. Er werken ongeveer 100 jongerenwerkers in 10 Utrechtse wijken.

Daarnaast hebben we JoU030: dé online plek voor jongeren. Deze ‘plek’ bestaat uit de website, socials, chat, WhatsUp en Forum. Binnen het team JoU030 zoeken we versterking!

Jij bent onze vormgever voor de online content op de website en socials.
Neem een kijkje op onze Instagram en website en je krijgt een indruk wat jouw werk zou kunnen zijn. Je informeert jongeren over voor hen belangrijke thema’s en je brengt de activiteiten van JoU in alle wijken op een wervende wijze onder de aandacht. Zo giet jij onze wekelijkse jongerenthema’s in een serie story’s op Instagram. Je bent dus een storyteller in woord en beeld. Voorbeelden van thema’s zijn pesten, lachgas, geldzaken, eigenlijk alles waar jongeren mee te maken hebben.

Je ondersteunt jongerenwerkers die events en activiteiten in de wijken organiseren met de offline en online promotie ervan, door bijvoorbeeld formats te ontwerpen voor Instagram story’s, posters te ontwerpen (samen met onze extern vormgever) en beelden te maken in de buurthuizen.

Wat verwacht JoU(030) van jou?

• Je hebt ruime ervaring met Canva. Ook werk je goed met Photoshop, InDesign en edit-apps/PremierePro
• Je fotografeert en filmt ten behoeve van onze sociale media en website. Dit doe je (juist!) ook met je phone. Je bent ook onze beeldredacteur.
• Je bent bedreven in de wereld van social media, met name Instagram, maar ook TikTok.
• Een nieuw platform, tool of trend? Jij weet het als eerste.
• Je hebt ervaring met grafische en drukwerkbegeleiding
• Je hebt ervaring met de leefwerelden van jongeren en bent oprecht nieuwsgierig naar hun verhalen, interesses en vragen.
• Je bulkt van de creativiteit en ideeën die je vertaalt naar content die jongeren aanspreekt.
• Je schrijft aantrekkelijk voor jongeren, je hebt een scherp oog voor tekst en beeld
• Je werkt zorgvuldig, plant je werk en komt afspraken na. Je vindt het leuk om samen te werken. Je bent sociaal vaardig en open in je communicatie.

Wat mag je van JoU verwachten?

Binnen het JoU030 team krijg je goede begeleiding waarbij ook veel ruimte is voor jouw inbreng, initiatief en creativiteit. Out of the box? Daar houden we van! In het JoU030 team werk je samen met 3 mediaredacteuren, een cameraman/editor en een projectleider. Soms is er ook een stagiair.
Ook JoU-breed maken we een duidelijke positie voor je binnen de structuur zodat je prettig kunt werken met onze collega’s in alle wijken.
Je werkt op een hotspot in Utrecht, bijna onder de Dom, en je krijgt superleuke collega’s😊

Arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden worden geregeld conform de CAO Sociaal Werk, het pensioenfonds PFZW en aanvullende regelingen van JoU.
Deze functie is in eerste instantie tijdelijk voor de duur van 8 maanden met de intentie tot een vaste arbeidsovereenkomst.
Het aantal uren is afhankelijk van de werkzaamheden die je zelf uitvoert of die we in overleg beter aan een andere medewerker kunnen uitbesteden, zoals copywriting en marketingtaken.

Is dit JoU(w) baan?

Mail ons uiterlijk 1 februari 2023:
– Je CV
– Je portfolio
– Je motivatie waarin jij op jouw manier laat zien dat deze vacature bij jou past!
E: info@jou030.nl
Heb je vragen over deze vacature, dan kan je bellen/appen met Yvonne Schleyper, projectleider JoU030 (M 06 22 44 74 71)
Kijken wat JoU030 doet voor jongeren?: @jou_030 op Instagram en www.jou030.nl
Meer info over de organisatie JoU vind je op www.jou-utrecht.nl