Ervaren redacteur/presentator JoU030 24 uur

Ervaren redacteur/presentator JoU030 24 uur

Voor 24 uur per week
Per 1 september 2024

 

Over JoU en JoU030
Jongerenwerk Utrecht (JoU) is er voor alle jongeren tussen 10 en 23 jaar, vooral als ze een steuntje in de rug nodig hebben. We kennen de leefwereld van jongeren door en door en zijn waar zij zijn: op straat, op school, thuis, in buurthuizen én online. Bij JoU werken zo’n 80 jongerenwerkers die actief contact leggen met jongeren en hen ondersteunen in hun weg naar volwassenheid. Daarnaast bieden onze redacteuren van het jongerenplatform JoU030 informatie en advies aan jongeren met content over actuele thema’s en maken het aanbod van JoU zichtbaar.

Wat ga je doen?
Je werkt binnen het (redactie)team van JoU030, het online Utrechtse jongerenplatform van JoU.

Met jouw achtergrond en ervaring krijg je een spilfunctie binnen het redactieteam JoU030.
Je bedenkt en maakt content vóór jongeren en giet ze in mediavormen die aantrekkelijk zijn voor jongeren in de wijken. Je schrijft onder meer scripts voor de wekelijkse  jongerenthema’s. Bekijk onze IG feed/stories ter inspiratie. Natuurlijk doe je dit niet alleen, maar samen met het redactieteam*

Je maakt ook content samen mét jongeren. Zij laten jou (en dus de wereld) zien waar ze mee bezig zijn (bij JoU, in Utrecht), wat ze ergens van vinden, waar ze goed in zijn, welke dromen ze hebben.

Kortom jongeren vertellen graag hun verhaal aan jou en jij geeft jongeren een veilig online podium. Dit doe je onder andere via je collega’s  in de wijken die met deze jongeren werken.
Je laat óók jezelf zien, bijvoorbeeld in videoformats over thema’s, een Straatpraat of een quiz voor Instagram.

*Je werkt binnen JoU030 samen met onze cameraman/editor, online content creator, journalist, mede presentatoren/interviewers en eindredacteur/leidinggevende. Met jou erbij bestaat JoU030 uit 6 mensen die parttime werken.

Wat verwachten we van jou?

Opleiding
Je hebt een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur in Social Work (CMV) of Onderwijs.

Ervaring
Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in het werken met jongeren, als professional en/of vrijwilliger. Je bent dus thuis in hun belevingswereld(en) en kunt verbinding met hen maken. Ook heb je ervaring met het maken van media.

Skills
Je:

  • bent de spil binnen ons redactieteam. Je bent een teamplayer.
  • bent een storyteller voor jongeren in woord en beeld en denkt in scripts. Je taal- en schrijf skills zijn uitstekend.
  • bent nieuwsgierig naar de verhalen en ervaringen van jongeren en laat dat zien in je interviews. Je denkt altijd vanuit de jongere, de kijker, de volger.
  • presenteert en acteert makkelijk voor de camera, zowel in de rol van presentator, interviewer, als ‘acteur’.
  • bent goed bekend met online media(vormen) voor jongeren en bedenkt zelf vernieuwende concepten of schaaft bij binnen bestaande. Je volgt alle (online) jongerentrends.
  • maakt makkelijk en respectvol contact en verbinding met jongeren en met collega’s en partners  in de wijken.
  • plant en organiseert (productie) strak. Je komt je afspraken na.
  • kent Utrecht en de wijken en weet  wat er speelt. Top, dat is een plus.

Arbeidsvoorwaarden
Je krijgt een afwisselende baan waarbij veel ruimte is voor jouw inbreng, goede begeleiding en een team met leuke collega’s. Je werkt op een hotspot in Utrecht, bijna onder de Dom, en bent regelmatig op locaties

De verdere arbeidsvoorwaarden worden geregeld conform de Cao Sociaal Werk, het pensioenfonds PFZW en aanvullende regelingen van JoU. Het salaris is in schaal 7 of 8 (€ 3.000-4.500 o.b.v. 36 uur) afhankelijk van werkervaring. Deze functie is in eerste instantie tijdelijk voor de duur van 8 maanden, met de intentie tot een vaste arbeidsovereenkomst bij gebleken geschiktheid en voldoende financiële middelen.

Je werkdagen zijn voornamelijk op dinsdag, woensdag en donderdag. Je bent bereid na 17:00 te werken voor producties met jongeren.

Yes dit is mijn baan!
Je solliciteert voor 1 juli via info@jou-utrecht.nl, t.a.v. Yvonne Schleyper:
– Je CV
– Je portfolio
– Je motivatie waarin je laat zien (in woord en/of beeld) dat deze vacature bij jou past)

Procedure
In de eerste twee weken van juli vinden de selectiegesprekken plaats, in twee rondes. Een (korte) praktijkopdracht maakt deel uit van de procedure.

Vragen?
Heb je vragen over deze vacature, dan kan je bellen/appen met Yvonne Schleyper, teamleider JoU030 (M 06 22 44 74 71)

Meer informatie
Website JoU
Website JoU030
Instagram JoU030
TikTok JoU030