Ervaren social media creator (28-32 uur)

Ervaren social media creator (28-32 uur)

per 1 januari 2023

Jongerenwerk Utrecht (JoU) is er voor alle jongeren tussen 12 en 23 jaar, vooral als ze een steuntje in de rug nodig hebben. We kennen de leefwereld(en) van jongeren door en door en zijn waar zij zijn: op straat, op school, thuis, in buurthuizen én online. Zo hebben we goed zicht op hun behoeften, obstakels en mogelijkheden. Onze jongerenwerkers leggen actief contact, stimuleren jongeren in hun ontwikkeling en moedigen hen aan om hun tijd op een positieve manier te besteden.

Je werkplek is binnen het team JoU030 (dé online plek van JoU). Je werkt voor JoU (het jongerenwerk in alle Utrechtse wijken) én voor JoU030. Je informeert jongeren over voor hen belangrijke thema’s en je brengt het aanbod van JoU op een wervende wijze onder de aandacht. Zo giet jij onze wekelijkse jongerenthema’s in sociale mediavormen die aantrekkelijk zijn voor JoU jongeren. Je bent dus een storyteller in woord en beeld. Voorbeelden van thema’s zijn pesten, lachgas, geldzaken, eigenlijk alles waar jongeren mee te maken hebben. Op deze manier informeer je jongeren, draag je een stukje bij aan hun ontwikkeling en opvoeding en zoek je de interactie. Je kunt dan ook ‘lezen en schrijven’ met Instagram en andere platformen zoals TikTok. Je weet hierbinnen alle tools optimaal te benutten om zo meer jonge Utrechtse volgers aan te trekken. Ook ga je zorgen voor meer samenhang en uniformiteit binnen alle JoU wijk Instagram accounts. Je helpt, traint en coacht jongerenwerkers hierbij. Je faciliteert jongerenwerkers die events en activiteiten in de wijken organiseren met de offline en online promotie, bijvoorbeeld door zelf flyers en posters te maken of te regelen met onze externe vormgever. Je adviseert bij de uitstraling van onze buurthuizen in de wijken, zodat jongeren zich er welkom en thuis voelen. Je zoekt jongeren en jongerenwerkers op om zo goed mogelijk aan te sluiten met je content.

Wat verwacht JoU(030) van jou?

· Je bent zeer bedreven in de wereld van social media, met name Instagram maar ook TikTok. Een nieuwe app, tool of trend? Jij weet het als eerste.
· Je hebt ervaring met de leefwerelden van jongeren en bent oprecht nieuwsgierig naar hun verhalen
· Je bulkt van de creativiteit en ideeën die je vertaalt naar content die jongeren aanspreekt.
· Je schrijft aantrekkelijk voor jongeren, je hebt een scherp oog voor tekst en beeld.
· Je hebt een HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een opleiding en werkervaring binnen (jongeren)communicatie & marketing.
· Je hebt ruime ervaring met Canva, Photoshop, InDesign en edit-apps/ Premiere Pro
· Je fotografeert en filmt ten behoeve van onze sociale media. Dit doe je (juist!) ook met je phone.
· Je maakt makkelijk contact, stapt erop af en ‘levelt’
· Je werkt zorgvuldig, plant je werk en komt afspraken na. Je vindt het leuk om samen te werken.
· Je hebt ervaring met grafische en drukwerkbegeleiding
· Je houdt (Utrechtse) actualiteiten bij die we kunnen vertalen naar content voor onze jongeren
· Heb je ervaring binnen het jongerenwerk? Dat is een pre!
· Ben je bekend in Utrecht en de wijken? Dat is óók een pre.

Wat mag je van JoU verwachten?

Binnen het JoU030 team krijg je goede begeleiding waarbij ook veel ruimte is voor jouw inbreng, initiatief en creativiteit. Out of the box? Daar houden we van! In het JoU030 team werk je samen met 3 mediaredacteuren, een cameraman/editor en een projectleider. Ook JoU-breed maken we een duidelijke positie voor je binnen de structuur zodat je prettig kunt werken met onze collega’s. Je werkt op een hotspot in Utrecht, bijna onder de Dom, en je krijgt superleuke collega’s 🙂

Arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden worden geregeld conform de CAO Sociaal Werk, het pensioenfonds PFZW en aanvullende regelingen van JoU. Deze functie is in eerste instantie tijdelijk voor de duur van 6 maanden met de intentie tot een vaste arbeidsovereenkomst.

Is dit JoU(w) baan?

Mail ons uiterlijk 5 december 2022 : Je CV en je portfolio Je motivatie waarin jij op jouw manier laat zien dat deze vacature bij jou past! E: info@jou-utrecht.nl Heb je vragen over deze vacature, dan kan je bellen/appen met Yvonne Schleyper, projectleider JoU030 (M 06 22 44 74 71) Meer info over de organisatie JoU vind je op www.jou-utrecht.nl Kijken wat JoU030 doet voor jongeren?: www.jou030.nl en @jou_030 op Instagram

Ja, ik wil werken bij JoU

  • Max. bestandsgrootte: 128 MB.