Bijbaan journalist-presentator

Bijbaan journalist-presentator

Voor JoU030 zoeken we een aankomend/beginnend journalist met presentatieskills

8 uur per week (met mogelijkheid tot uitbreiding)
per 1/12/2023 

Jongerenwerk Utrecht (JoU) is er voor kinderen en jongeren tussen 10 en 23 jaar in Utrecht, vooral als ze een steuntje in de rug nodig hebben. Het gaat dus vaak over kwetsbare jongeren. Onze (ongeveer 100) jongerenwerkers zijn waar deze jongeren zijn: op straat, op school, in onze buurthuizen én online. Zo hebben we goed zicht op hun behoeften, issues, obstakels en mogelijkheden. 

JoU030 is de online plek van JoU. Neem een kijkje op onze IG en website om te zien wat we allemaal doen voor en met Utrechtse jongeren.  

Heb jij passie voor jongeren, presenteren, acteren en content maken en wil je een bijdrage leveren aan JoU030?
We zoeken een ouderejaars student journalistiek/net afgestudeerd die meters wil maken op het gebied van presenteren en interviewen (korte video’s, blogs, eventueel podcasts).
Zie JoU030 als een stedelijk redactieteam waarbinnen jij met je journalistieke én presentatie skills aan de slag gaat. 

Wat verwacht JoU030 van jou? 

  • Je gaat (alleen en samen) presenteren in onze (thema)video’s en de quiz. Soms is dat presenteren ook acteren om iets op een leuke manier te laten zien. Je wordt dus een gezicht van JoU030. Je staat makkelijk voor de camera en durft te experimenteren (onze cameraman is heel aardig😉) 
  • Je werkt mee aan videoproducties zoals Straatpraat (voxpops) en interviews met jongeren. 
  • Je schrijft aantrekkelijk en laagdrempelig voor jongeren; je hebt een scherp oog voor tekst en beeld. 
  • Je hebt ervaring met de leefwerelden van jongeren en bent vooral oprecht nieuwsgierig naar hun verhalen en hun issues.   
  • Je maakt makkelijk contact, stapt erop af en ‘levelt’ 
  • Je vindt het leuk om binnen het jongerenwerk in de wijken rond te kijken en ook via jongerenwerkers verhalen ‘op te halen’. 
  • Ben je bekend in Utrecht en de wijken? Dat is een pre. 

Voor deze bijbaan kan je kijken naar onze content onder de titel Straatpraat (IG tijdlijn), de blogs ‘Door de ogen van…’ (https://www.jou030.nl/blog.html), alle themavideo’s (IG tijdlijn) en de Quiz (story’s op vrijdag).  

Wat mag je van JoU030 verwachten?
Binnen het JoU030 team krijg je goede begeleiding waarbij ook veel ruimte is voor jouw inbreng, initiatief en creativiteit. Je werkt op een hotspot in Utrecht, bijna onder de Dom, en je krijgt superleuke collega’s😊 

Arbeidsvoorwaarden
De arbeidsvoorwaarden worden geregeld conform de CAO Sociaal Werk, het pensioenfonds PFZW en aanvullende regelingen van JoU.
Deze functie is in eerste instantie tijdelijk voor de duur van 6 maanden met de intentie tot een vaste arbeidsovereenkomst. Omdat het (in eerste instantie) om een bijbaan gaat, is een 0-urencontract ook mogelijk. Werktijden zijn wekelijks in overleg. We werken meestal op dinsdag, woensdag en donderdag.  

Is dit jouw bijbaan?
Mailen ons via yvonne.schleyper@jou-utrecht.nl uiterlijk 10 november 2023 :
Je CV en je portfolio
Je motivatie waarin jij op jouw manier vertelt waarom deze bijbaan bij jou past.
Heb je vragen over deze vacature, dan kan je bellen/appen met Yvonne Schleyper, teamleider JoU030 (M 06 22 44 74 71)  

Meer info over de organisatie JoU vind je op www.jou-utrecht.nl
Kijken wat JoU030 doet voor jongeren?:  www.jou030.nl en @jou_030 op Instagram